Werkwijze


De werkwijze is klachtgericht, maar er zal zeker ook gezocht worden naar betekenis en achtergrond van de klacht. Zoeken naar het 'oer'-beginsel, de oorsprong... (vandaar de naam OerSprong). Vanuit de -bij de therapeut levende- stellige overtuiging: Zelden of nooit is iemand bij geboorte al onzeker (depressieve- of stemmingsstoornis), angstig (angststoornissen), boos (agressie-regulatie bij impuls-stoornis), etc. Of het moet zijn dat de foetus al ernstige onveilige ervaringen meegemaakt. Er spelen zóveel invloeden, die ons maken tot wie we nu zijn of hoe we ons nu voelen. En: Wat we aangeleerd hebben kunnen we ook weer afleren. Het gedrag dat ons eens, als kind, bescherming bood (opgebouwde verdedigingsmechanismes), kan nu tegen ons werken!(omdat we ons nog steeds -tegen de klippen op!), verdedigen tegen wat in het verleden (allang) heeft plaats gevonden. En we hebben het overleefd!)

Patiënten recht

klachten /geschillen
In de praktijk wordt vertrouwelijk en zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met uw gegevens. Uw privacy is gewaarborgd. Heeft u desondanks toch klachten of vragen dan adviseren wij
- In gesprek te gaan hierover met mij, uw therapeut
- Contact op te nemen met Stichting Psycho lijn-1 waar een aantal psychologen uit Enschede en Hengelo verenigd zijn
- Contact op te nemen met de landelijke beroepsvereniging voor psychologen: het NIP/ www.psynip.nl /klachten/geschillen Tel: 030-8201500
Ook kunt u contact opnemen met de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVVP- Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten); Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op www.lvvp.info vindt u meer info

Opleiding / specialisaties / bewijsstukken
Praktijkhoudster is opgeleid tot
- B-GGZ psycholoog (Basis Gezondheidszorg )
- gedragstherapeut
- drama/spel deskundige (HBO-Utrecht); zij heeft daarmee vele kinderen begeleid in de leeftijd van 4-18 jaar en volwassenen .
- zij volgde 7 jaar de opleiding / modules van PRI bij Jean Jenson en Ingeborg Bosch.

Lidmaatschappen
EMDR-therapeut (lid EMDR)
gezondheidszorgpsycholoog / BIG-geregistreerd
lid NIP
lid VGCt (register VGCt zie: www.vgct.nl)

Om lid te blijven verplicht zij zich aan jaarlijkse bijscholing/studie, waaraan zij met enthousiasme (soms verder in Europa-) voldoet.

U kunt ons bellen (bij niet-thuis, wordt telefoon automatisch mobiel doorgeschakeld!!) of een email sturen om een afspraak te maken. Als u voor een vergoeding van de verzekering in aanmerking wilt komen, hebt u in alle omstandigheden een juist gedateerde verwijsbrief van uw huisarts nodig!! D.w.z. uitgeschreven VOORAF aan de datum van het intakegesprek (of evt. op dezelfde dag).


Wachttijden intake en behandeling
Tot nu toe heb ik nooit wachttijden langer dan vier weken gehanteerd voor intake en/of behandeling. Veel vaker kunt u binnen één tot twee weken bij mij terecht. Wanneer u –onvoorzien- de wachttijd toch te lang vindt, kunt u altijd opnieuw contact opnemen met mij, uw zorgaanbieder, of in het eerste gesprek uw wens tot spoed duidelijk maken. Ook kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en zó, dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. (Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgverzekeraar worden gehanteerd.)


IN DEZE CORONA-TIJDEN IS ER IN MIJN PRAKTIJK VOOR GEKOZEN VOORLOPIG ALLEEN MET BEELDBELLEN DE GESPREKKEN TE VOEREN. EN DAT BLIJKT EEN PRIMA MOGELIJKHEID!


Ik hang een belangrijk levensmotto aan: een mens leeft maar één keer. En daarnaast: de mens schept zijn eigen kansen (ook binnen de aanwezige beperkingen).
Derhalve vul ik een deel van mijn tijd met theater (schrijven en optreden) en poëzie.
Dit motto zal ook steeds leidraad zijn in mijn gesprekken met u.